vineri, 10 februarie 2017

Rețetă tradițională

                     

         Mâncare de ciuperci cu mămăligă 



    Ce poate fi mai tradițional românesc decât o mămăligă bine făcută cu sos de ciuperci? NIMIC! 
     Și datorită răspunsului anterior, m-am hotărât să dedic vinerea, rețetelor specifice românești. Așadar, pentru săptămâna aceasta am dorit să fac o rețetă destul de ușoară, dar foarte savuroasă!

              
          Ingrediente :

              ♥ 1 kg ciuperci 
              ♥ 400g roșii
              ♥ 1 ceapă mare
              ♥ sare/piper 
              ♥ 2 linguri ulei 
              ♥ pătrunjel  



            Modul de realizare:   
      1. Se taie ceapa mărunt și ciupercile (feliuțe), inclusiv piciorușele lor.


      2. Se călește ceapa până devine transparentă, apoi se adaugă și ciupercile, amestecându-se continuu pentru 15-20 minute. 



      3. Roșiile bucățele (la conservă în cazul meu) se adaugă și se amestecă până se fierb.

      4. La final se adaugă pătrunjelul mărunțit, sarea și piperul.

      5. Se pregătește si mămăliga (pui apa cu sare la fiert, adăugând mălaiul treptat) și se servesc împreună, calde!


          

                                  Mulțumesc de vizionare! 

                                           See ya' later!




       
       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu